Grilovaný pstruh s bylinkami

Nebojte se grilovat ryby. Pstruh je ideální lehké jídlo pro letní večery. Na grilu vám zabere mnohem méně času než hamburger nebo steak a vaši přátelé jistě ocení vaše kuchařské umění. Receptů na grilování ryb je mnoho, Vybrali jsme pro vás jeden základní na pstruha naplněného bylinkami.


Grilovaný pstruh s bylinkami

Co potřebujete na 1 porci:

-          1 čerstvého pstruha

-          ¼ citrónu

-          ½ stroužku česneku

-          snítku tymiánu

-          snítku rozmarýnu

-          snítku libečku

-          bylinkovou sůl (můžete si vytvořit vlastní, smícháním bylinek a soli)

 

Postup:

Omyjte a očistěte pstruhy. (Pokud jste si pstruhy nekoupili již vykuchané, tak je vykuchejte)

Prodej ryb české budějovice

Uřízněte hlavy. Stačí na to ostrý nůž, nepotřebujete sekyrku, ani jiný těžký nástroj.

Prodej ryb české budějovice

Prořízněte kůži na stranách ryby. Dejte pozor, abyste neprořízli moc hluboko, jinak se vám bude pstruh při grilování rozpadat.

Prodej ryb české budějovice

Potřete rybu solí a česnekem. Nezapomeňte na zářezy a břicho.

Prodej ryb české budějovice

Naplňte pstruha tymiánem, rozmarýnem, libečkem a plátky citrónu.

Prodej ryb české budějovice

Nechte připravené ryby asi hodinu odpočinout v chladu, aby se rozvinula chuť bylinek.

Prodej ryb české budějovice

Můžete začít grilovat. Ryby grilujte na žhavém uhlí, bez plamenů, asi 5 – 7 minut z každé strany, záleží na velikosti.

Prodej ryb české budějovice

Servírujte se salátem nebo rozpečenou bagetou. Vychutnejte si kouřovou chuť čerstvého pstruha.

Prodej ryb české budějovice

Originár receptu na Yummly (EN)